Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Diyarbakır Sur Belediye Başkanı mahallelerine giremiyor, uzaktan seyrediyor

Diyarbakır merkez Sur ilçesinde 2015 yılı aralık ayında başlayan hendek-barikat operasyonları nedeniyle altı mahallede uygulanan sokağa çıkma yasağı yaklaşık üç buçuk yıldır devam ediyor. 31 Mart’ta Sur Belediyesi Eş Başkanı seçilen Filiz Buluttekin, yasaklı mahallelere giremediklerini söyledi. Mahallelerden geriye bir şey kalmadığını ve yeni konutlar yapılan alana giremediklerini belirten Buluttekin, “Belediyede göreve geldiğimizde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın bir yazısını gördük. İlk başta Sur için alınan bir karar ama sonrasında bu mahalleler için belediyenin hiçbir tasarrufunun olmadığını gördük” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.