Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Amazon’un yeni bilekliği: İnsani duyguları tanıyıp, nasıl davranılması gerektiğini söyleyecek

Bloomberg’in haberine göre, Amazon.com şirketi insan duygularını tanıyabilen, ses ile aktive olan, giyilebilir bir cihaz üzerinde çalışıyor. Bu yeni cihazın bir bileklik olduğu belirtiliyor. Sağlıklı hayat için tasarlanan bileklik akıllı telefonlarla uyumlu olarak çalışacak.

Bloomberg tarafından ulaşılan bilgilere göre, yeni tasarlanan bileklikte insanların duygularını tanıyabilecek bir yazılım olacak. Sahip olduğu mikrofonlar aracılığıyla taşıyıcısının sesini alacak ve bunu tanımlayacak olan bileklik, insanlara diğerlerine nasıl davranması gerektiği ile ilgili tavsiyede bulunabilecek.

Şu an için söz konusu cihaz projesinde hangi aşamada olunduğu bilinmiyor. Ayrıca bunun satışa sunulup sunulmayacağına dair de bilgi yok. Amazon ise bu konuda bir yorum yapmadı.

Bilim kurgunun esin kaynağıydı

İnsan duygularını anlayabilen robot fikri uzun zamandır bilim kurgu eserlerinin önemli bir konusu. Bu konu, Isaac Asimov’un romanlarından Star Trek’teki Android Data’ya kadar pek çok bilim kurgu çalışmasına ilham verdi.

Son zamanlarda teknolojinin gelişmesi ile IBM, Google ve Microsoft gibi teknoloji devleri bu konu üzerinde çalışma yürütüyor. Amazon da sesli asistan teknolojisini üretmek istediğini kamuoyuyla açık bir şekilde paylaşmıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.