Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Süper Lig’de küme düşen “ilk”ler: Bursaspor, Akhisarspor, Erzurumspor

Süper Lig’in 33. haftasında Galatasaray, en yakın rakibi Başakşehir’i sahasında 2-1 yenerek şampiyonluğunu ilan etmişti. Şampiyon takımın belli olduğu ligde, düşme hattında mücadele son dakikaya kadar devam etti.

Geçtiğimiz sezonun Ziraat Türkiye Kupası şampiyonu Akhisarspor, sezona şampiyon Galatasaray’ı Süper Kupa’da yenerek tarihi bir başarıyla başlamıştı. Akhisar bu sezon UEFA Avrupa Ligi’nde de yer alarak, Avrupa Ligi’nde mücadele eden ilk ilçe takımı unvanını kazandı. Fakat Süper Lig’de istedikleri performansı ortaya koyamayan Akhisarspor sezonun düşmesi kesinleşen ilk takımı oldu ve cumartesi günü Konyaspor ile oynanan son maçta lige veda etti.

Dört büyüklerin haricinde şampiyonluk yaşayan tek takım olan Bursaspor ise Süper Lig şampiyonluğu olduğu halde küme düşen ilk takım oldu.

Geçtiğimiz hafta düşme hattındaki rakibi Göztepe ile 0-0 berabere kalan Bursaspor, umutlarını son haftaya taşımıştı. Dün oynanan karşılaşmada deplasmanda Yeni Malatyaspor’u yenmesine rağmen, rakibi Göztepe evinde oynadığı maçta Ankaragücü’nü yenince Bursaspor Süper Lig’den düştü. Gelecek sezon 1. Lig, tarihinde ilk kez Süper Lig şampiyonluğu yaşamış bir takıma ev sahipliği yapacak.

2018-19 Lefter Küçükandonyadis sezonunda Süper Lig’e yeni yükselen ve küme düşen tek takım Büyükşehir Belediye Erzurumspor oldu.

Bu sezon ilk kez kullanılan VAR uygulaması ile sezon boyunca olası “15 puan”dan olan Erzurumspor’un Başkanı Hüseyin Üneş, Merkez Hakem Kurulu’nu eleştirdi ve VAR sistemi başarısının Erzurumspor maçlarında yüzde 50’nin altında kaldığını söyledi.

Üneş, “Bu sene küme düşürülmemesi yönünde federasyona talebimiz var, siyasilerden destek bekliyoruz. Rol model aldığımız Avrupa’nın birçok liginde 20 takım var. 20 takıma çıkacaksa, o sene bu sene olmalı. Bu sene sadece bizim özelimizde değil, diğer düşen takımlara baktığımızda onların da VAR sistemi ile mağdur edildiğini biliyoruz” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.