Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD askerlerinin taktığı Trump armaları “ordu siyasete karışıyor” tartışması başlattı

ABD Başkanı Donald Trump’ın Japonya ziyareti sırasında uğradığı Wasp adlı ABD savaş gemisindeki mürettebattan bazı askerlerin kollarına taktığı armalar tartışma yarattı. Armaların üzerinde Trump’a benzeyen bir figürün yanı sıra, meşhur sloganı “Make America Great Again”i (“Yeniden Büyük Amerika”) hatırlatır biçimde “Make Aircrew Great Again” (“Yeniden Büyük Uçak Mürettebatı”) yazıyor.

Görüntülerin viral olmasının ardından ABD Donanması içinde tartışmalar başladı.

Emekli Tümgeneral Mark Hertling armaların “uygunsuz ve düzenlemelere aykırı” olduğunu söyledi.

Üniforma düzenlemeleri ile “Silahlı Kuvvetler Başkomutanı” unvanına sahip Başkan Donald Trump arasında kalan Donanma, askerlere ceza verip vermemeyi tartışıyor.

Donanma Sözcüsü Samuel R. Boyle yaptığı açıklamada, “Donanma yönetimi armanın takılmasının Savunma Bakanlığı yönetmelik ve düzenlemelerini ihlal edip etmediğini gözden geçiriyor” dedi.

Trump orduyu siyasi meselelere karıştırma suçlamasıyla ilk defa karşı karşıya değil. Geçen aralık ayında Almanya ve Irak’taki ABD birliklerine sürpriz ziyaretleri sırasında bazı askerlerin “Make America Great Again” yazılı kırmızı şapkalar giydiği görülmüştü. Trump ayrıca, üzerinde “Trump 2020” yazılı kol armalarını imzalamıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.