Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İki İngiliz takımı Şampiyonlar Ligi Finali’ne kalınca, İngiliz hava sahasında rekor trafik oluştu

Şampiyonlar Ligi finalinde iki İngiliz ekibi, Liverpool ve Tottenham yarın akşam İspanya’nın başkenti Madrid’de karşı karşıya gelecek.

Bu nedenle İngiliz taraftarlar akın akın İspanya’ya gidiyor. Bugün İngiltere hava sahası 9 bin uçuşla rekor kıracak. Daha önce bir gün içinde en fazla uçuş 8 bin 854 rakamıyla 25 Mayıs 2018’de yaşanmıştı.  

Sadece Liverpool’da bugün ekstra 38 uçuş gerçekleştirilecek.  

Hava trafiği kontrolü sağlayıcısı Nats şirketi, bu hafta sonu fazladan en az 600 uçuş gerçekleşeceğini ancak hava sahasıyla ilgili sınırlar sebebiyle rötarlar yaşanabileceğini açıkladı. 

Şampiyonlar Ligi’ni kazanan ekip, UEFA Kupası şampiyonu Chelsea ile 14 Ağustos’ta İstanbul Vodafone Park’ta Süper Kupa finalinde karşılaşacak. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.