Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Trump’ın “nice” (hoş) yazıp imzaladığı haritayla ABD, Golan Tepeleri’ndeki İsrail egemenliğini tanıdı

ABD Başkanı Donald Trump’ın damadı ve kıdemli danışmanı Jared Kushner, Fas ve Ürdün ziyaretinin ardından dün İsrail’e geçerek Başbakan Binyamin Netanyahu ile görüştü. Kushner’e eşlik eden resmi heyette ABD’nin İran Özel Temsilcisi Brian Hook da yer aldı. 

Görüşmenin ardından yapılan resmi basın toplantısının ardından kameralar karşısına geçen Başbakan Netanyahu, ABD Başkanı Donald Trump’ın damadı ve kıdemli danışmanı Jared Kushner’in kendisine ABD Dışişleri Bakanlığı’nın Golan Tepeleri’ni İsrail’in toprağı olarak gösteren resmi bir haritasını hediye ettiğini söyledi.

Netanyahu, İsrail işgali altındaki tepeleri İsrail’in parçası olarak gösteren haritaya Trump’ın imza atmakla kalmayıp Golan’a işaret eden ok çizdiğini ve “nice (hoş)” yazdığını gösterdi. Netanyahu şunları söyledi: “Golan Tepeleri’ni İsrail egemenliği içine alan güncellenmiş haritayı bana Jared Kushner getirdi. İşte burada Başkan Trump’ın imzası ve şuraya da ‘hoş’ yazmış.”

Netanyahu gazetecilere Kushner’in getirdiği haritayı gösteriyor.

Trump: “Bibi ile yapacağımız daha çok şey var” 

Trump geçtiğimiz günlerde İsrail’deki hükümet kurma sürecinde Netanyahu’ya açıktan destek vermişti. Konuyla ilgili attığı tweet’te Trump; “İsrail’de koalisyon hükümeti kurulması işlerinin tamamlanacağını ve Bibi (Binyamin Netanyahu) ile benim Amerika ile İsrail arasındaki ittifakı her zamankinden daha güçlü yapmaya devam edeceğimizi umuyorum. Daha yapacağımız çok şey var!” demişti.  

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.