Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

UBER, Türkiye’de lüks taşımacılık hizmetini durdurdu

Türkiye’de 2014’ten beri faaliyet gösteren ve 4 milyona yakın kullanıcısı olan ABD merkezli UBER, lüks ulaşım hizmeti veren XL hizmetini 31 Mayıs 2019 tarihinde durduracağını kullanıcılarına attığı e-posta ile duyurdu. UBER, lüks taşımacılık hizmetini 12 binden fazla sürücüyle devam ettiriyordu. Ancak bu durum şirketin Türkiye’den çekildiği anlamına gelmiyor. Zira sarı ve turkuaz taksi hizmeti kaldığı yerden devam edecek.

2014’ten beri süren vergi ve korsan taşımacılık iddiaları, zaman zaman firmayla taksicileri karşı karşıya getirmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da geçen hafta UBER ile ilgili görüşlerini şöyle dile getirmişti: “Bizim literatürümüzde UBER diye bir şey yok. UBER olayının korsan taksicilikten bir farkı yok. UBER konusu bizde bitmiştir. Böyle bir şey yok.”

Şirket aynı zamanda, polisin UBER sürücülerine yazdığı cezalar için sürücülerin en büyük güvencesiydi. Ancak 31 Mayıs itibariyle şirket bu gideri de karşılamayacak.

Uber, XL hizmetini durdurduğunu şöyle açıkladı:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.