Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Denizli’nin Honaz ilçesinde CHP oylarını artırdı

Denizli’nin Honaz ilçesinde dün yapılan belediye başkanlığı seçimlerinin resmi olmayan sonuçları ilçe seçim kurulu tarafından açıklandı. Sonuçlara göre seçimi kazanan İYİ Parti-CHP ittifakının adayı CHP’li Yüksel Kepenek, en yakın rakibi AKP adayı Turgut Devecioğlu’ndan 2 bin 338 oy fazla aldı. Kırıkkale’nin Keskin, Artvin’in Yusufeli ilçeleri ile Adıyaman Besni’ye bağlı Kesmetepe beldesinde de seçim heyecanı vardı.  

Tüm gözler İstanbul’a çevrili; sürekli sorulan soru Türkiye’nin en kalabalık metropolünü kim yönetecek, “Yeniden İstanbul seçimi”ni İmamoğlu mu, Yıldırım mı kazanacak? Herkes İstanbul’u konuşadursun, Yüksek Seçim Kurulu’nun tekrarına karar verdiği üç ilçe ve bir beldede daha seçimler tekrar edildi. 

Denizli’nin Honaz ilçesi onlardan biri. Honaz’da, resmi olmayan seçim sonuçlarına göre belediye başkanlığını yüzde 54,9 oy oranıyla Millet İttifakı adayı CHP’li Yüksel Kepenek kazandı. Cumhur İttifakı’nın AK Partili adayı Turgut Devecioğlu ise yüzde 42,9 oy oranında kaldı. 

Honaz İlçe Seçim Kurulu tarafından açıklanan resmi olmayan sonuçlara göre ilçede 21 bin 872  kayıtlı seçmenden 19 bin 613 kişi, 78 sandıkta oy kullandı. Seçimde 19 bin 178 oy geçerli sayılırken, 435 oy ise geçersiz sayıldı. CHP’li Belediye Başkan Adayı Yüksel Kepenek 10 bin 697 oy alarak başkanlığı kazandı. En yakın rakibi AK Partili Turgut Devecioğlu’na ise 8 bin 359 oy çıktı. Seçimde diğer adaylar; Vatan Partisi’nden Ahmet Gündüz 55 oy, Demokrat Parti’den Yılmaz Ballı 29 oy, Saadet Partisi’nden Nail Şimşek 24 oy, Bağımsız Türkiye Partisi’nden Hakan Cengiz ise 14 oy alabildi. 

Kepenek galibiyeti ailesi ve partililer ile kutladı

Kepenek, sonuçların ardından seçim sonucunun ardından mutluydu, zaferini matematik öğretmeni eşi Kalbiye Kepenek ve engelli oğlu üniversite öğrencisi Göksel Kepenek ile kutladı. Daha sonra annesi Ayşe Kepenek’in elini öpen Yüksel Kepenek, partililerin tebriklerini de kabul etti. 

Sıra seçim koordinasyon merkezi önünde yapılan kutlamaya geldi. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, Denizli milletvekilleri Kazım Arslan ve Teoman Sancar, CHP’li belediye başkanları ve çok sayıda partili buradaydı.  

CHP’li Kepenek, seçim galibiyetini halkın zaferi olarak tanımladı, kendisinin buna aracılık ettiğini, empati yaparak, doğru dokunuşlarla seçimini kazandığını söyledi, “Cumhuriyet Halk Partisi 62 yıldır hasret bu ilçede. Kolay değil, kontrolsüz bir güçle mücadele ettik. Bu seçimi emekçiler, kadınlar, gençler, borçlu çiftçiler, umudu olan insanlar kazandı. İlk seçim çalışmalarında sahaya geç indik. Kendimizi yeterince anlatamadık. Bu seçime bir daha itiraz ederlerse bu kez 7 bin farkla kazanırız. Çünkü insanlar bizi tanıyor ve verdiğimiz sözlerin yapılabileceğini görüyor. İnsanların artık demokratik, araştıran, geleceğe umutla bakan bir yapısı var. Biz buna aracılık ettik ve başardık. Bu başarı buradaki herkesin başarısıdır. 91 yaşındaki annemin, engelli oğlumun başarısıdır. 8 aydır maaş alamıyorum. Ailemi geçindiren öğretmen eşimin başarısıdır” dedi.

Kesmetepe, Yusufeli ve Keskin sonuçları da belli oldu

Honaz, 2 Haziran günü tekrar edilen seçimin tek adresi değildi. Kırıkkale’nin Keskin, Artvin’in Yusufeli ilçelerinde de seçmen sandık başındaydı. 

Artvin’in Yusufeli ilçesinde yenilenen seçimi resmi olmayan sonuçlara göre Cumhur İttifakı’nın adayı AKP’li Eyüp Aytekin kazandı.

Adıyaman’ın Besni ilçesine bağlı Kesmetepe beldesinde belediye başkanlığı seçimini kesin olmayan sonuçlara göre Demokratik Sol Parti’nin (DSP) adayı Ali Yılmaz kazandı. 1211 seçmenli beldede, AK Parti 65, CHP 325, Demokrat Parti (DP) 320, MHP 3 ve DSP ise 370 oy aldı. Seçimde, 32 oy ise geçersiz sayıldı.

Son olarak, resmi olmayan sonuçlara göre Kırıkkale’nin Keskin ilçesinde seçimi AKP’nin adayı Dede Yıldırım kazandı. Yıldırım 2 bin 426 oy alarak, 2 bin 165 oy alan Millet İttifakı adayı İYİ Partili Necati Alsancak’ın önünde seçimi kazandı. MHP adayı ise 679 oyda kaldı.

31 Mart’ta yapılan seçimde İYİ Parti adayı Necati Alsancak 1806, AKP adayı Dede Yıldırım 1800 oy almıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.