Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Binali Yıldırım Diyarbakır’da

AKP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, seçim çalışmaları kapsamında Diyarbakır’a gitti. Diyarbakır Havalimanı’nda AKP’li vekil ve yöneticiler tarafından karşılanan Yıldırım, AKP Diyarbakır il binasına geçti. Yıldırım il binası önünde toplanan partililere hitap ettiği konuşmasına Kürtçe “Cejna we mimbarek be. Rojbaş, çawa ne?” diyerek bayram kutlamasıyla başladı. Yıldırım, konuşmasında hendek barikat operasyonları ve 6-8 Ekim olaylarına değindi.


Hendek barikatlarla bölgede birçok yerleşim biriminin kullanılamaz hale getirildiğini ve çok sayıda güvenlik görevlisinin şehit edildiğini kaydeden Yıldırım, “Hükümetimiz sözkonusu yerleri yeniden inşa etti. Diyarbakır ve bölge ile gönül köprüleri kurduk. İstanbul ve Ankara’dan sonra Türkiye’nin en iyi havalimanlarından birini Diyarbakır’a yaptık. Bu da bölgeye ne kadar değer verdiğimizi gösteriyor” dedi.

Konuşması sık sık “Serok Yıldırım” sloganlarıyla kesilen Yıldırım, il binasındaki programdan sonra merkez Sur ilçesine geçerek esnafı ziyaret edecek.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.