Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kayseri’de kadın futbol maçında “Kürtçe konuşulmasın” talebine hakemden “Kimse dili yasaklayamaz” reddi

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Kadınlar 3. Ligi Play-Off turunda, Kayseri Gençlerbirliği ile 1955 Batman Belediyespor takımları arasında oynanan maçta Batmanlı kadın futbolcuların Kürtçe pas istemeleri nedeniyle gerginlik çıktığı belirtildi. Batmanlı yöneticiler mağlup ayrıldıkları maçtan sonra saldırıya uğradıklarını söyledi.

Pazar günü Kayseri’de oynanan karşılaşmada iki takım oyuncuları arasında sahada kısa süreli bir gerginlik yaşandı. Batmanlı kadın futbolcuların maç esnasında birbirlerinden Kürtçe pas istemeleri üzerine Kayseri takımı oyuncuları hakeme başvurarak, “Bize Kürtçe küfür ediyorlar” dedi. Maçın orta hakemi, Kayserili kadın futbolcuların şikayeti üzerine, “Hayır, bunun küfür veya hakaretle alakası yok. Dil evrenseldir, herkes istediği dilde konuşmakta özgürdür ve kimse dili yasaklayamaz” dedi.

Karşılaşma ev sahibi takımın 1-0 galibiyeti ile sona ererken, maçtan sonra yöneticiler ve teknik ekipler arasında kavga çıktı. Batman Belediyespor Teknik Direktörü Mehmet Kalkan, yaşanan olayı şöyle anlattı: “Maç esnasında bizim futbolcularımız Kürtçe konuşarak birbirlerinden pas isteyince, rakip oyuncular hakeme kendilerine Kürtçe küfür edildiğini söylemiş. Hakem de sanırım Kürtçe bildiği için, bunun küfür olmadığını, dilin evrensel olduğunu söyleyince karşılaşma devam etti ve 1-0 yenildik. Maçtan sonra rakip yöneticiler bize saldırdı ve masörümüz yaralandı. Saldırıyı kınıyoruz. Biz kendilerini daha önce burada 2-0 yendiğimiz için bize karşı sanırım bilenmişlerdi.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.