Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Siyah-beyaz fotoğraf tutkunlarının zaferi: Fujifilm yeniden siyah-beyaz film üretecek

Japon fotoğraf devi Fujifilm geçen yıl, zarar ettiği gerekçesiyle Neopan 100 Across isimli monokrom filmlerin ve fotoğraf kağıtlarının üretimini durdurduğunu açıklamıştı. Dijital fotoğrafın anavatanı Japonya olsa da ülkede hâlâ klasik fotoğraf makineleri ile film üzerine fotoğraf çeken çok sayıda fotoğrafçı birçok ikonik fotoğrafın çekildiği filmin piyasadan kaldırılmasına büyük tepki gösterdi.

Fotoğraf: Renato Valenzuela Jr, Fuji NEOPAN ACROS 100 (35mm, EI 100, Olympus OM-1n)
Fujifilm’in monokrom film ve fotoğraf kağıtlarının üretimini durdurmadan önce stoklardan çekildiğini fark eden fotoğrafçılar bu duruma sosyal medyadan tepki göstermişti.

Fujifilm karşılaştığı bu tepki ve talep karşısında eskisinden daha da iyi olduğunu iddia ettiği Neopan 100 Across II isimli filmi piyasaya süreceğini duyurdu. Fujifilm yeni ürününü şu sözlerle tanıttı: “Son on yılda filme olan talebin hızla azalması ve hammaddelerin elde edilmesindeki zorluklar şirketin siyah-beyaz film pazarlamayı durdurmasına neden olmuştu. Özellikle bin yıllık film meraklıları ve yeni film meraklıları haline gelen Z jenerasyonundan gelen tüketici geri bildirimleri sayesinde, pazar bir kez daha değişiyor. Bu yeni pazarın ihtiyaçlarını karşılamak için Fujifilm, ACROS II’yi canlandırıyor.”

Fotoğraf: Johann Vdwalt

Fujifilm, Neopan 100 Acros II’yi önümüzdeki sonbaharda önce Japonya’da 35 mm ve 120 mm orta formatta piyasaya süreceğini, eğer talep gelirse tüm dünyada pazarlayacağını açıkladı.

Fotoğraf: Renato Valenzuela Jr, Fuji NEOPAN ACROS 100 (35mm, EI 100, Olympus OM-1n)

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.