Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medya ombudsmanı Faruk Bildirici: VIP krizi haberlerinin analizi – Şüpheci ve objektif gazetecilik herkese lazım

Medya ombudsmanı (okur temsilcisi) Faruk Bildirici bugün kişisel blogunda yayınladığı yazısında, CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu ve beraberindekilerin geçtiğimiz haftaki Karadeniz gezisi dönüşünde Ordu Havalimanı’nda yaşadıklarının basına yansımalarını ele aldı.

“Seçildikten sonra mazbatası geri alınan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu ve beraberindekilerin Orgi Havalimanı’nda VIP’e girişinin engellenmesi ve o sırada yaşananlar, şüpheci ve objektif gazeteciliğin ne denli zorunlu olduğunu bir kez daha kanıtladı” diyen Bildirici, kimi basın organlarının taraflı tavrını eleştirdi ve şöyle yazdı:

“İktidar yanlısı medya, seçim sürecinin başından itibaren izlediği tek yanlı yayın politikasını VIP krizinde de sürdürdü. İmamoğlu hakkında etiketleyici, suçlayıcı haberler yapmakla kalmadılar; Karadeniz’deki görkemli mitingleri görmezden geldiler; VIP krizinde lehinde olabilecek bilgileri okura yansıtmadılar. Çoğu zaman adını bile kullanmaktan kaçınıp “CHP adayı” deyip geçtiler. AKP’nin adayı Binali Yıldırım’ın, Fener Rum Patriği Bartholomeos için “ekümenik” ifadesini kullandığı ve sonra sildiği paylaşımıyla ilgili haber de yapmadılar.

İmamoğlu’nu destekleyen medya kuruluşları da verilere objektif yaklaşamadılar; hakkında olumsuz olabilecek bilgilerin doğru olabileceğini kabullenemediler. En son İmamoğlu’nun kendi sözlerini bile aleyhte yorumlamamaya gayret gösterdiler. Şüpheci gazetecilik yapamadılar…

Böylesi taraf gazetecilik tuttuğu tarafa da zarar verir. Gazetecinin görevi doğruyu söylemek, gerçeği ortaya çıkarmak için çaba göstermektir. Bu işlevi sayesinde hatalardan korur ve yeni hatalar yapılmasını önler… Aksi halde herhangi bir futbol takımı taraftarından farkı kalmaz gazetecilerin”.

Faruk Bildirici’nin yazısının tamamı için tıklayınız

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.