Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Eski Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi yoğun güvenlik önlemleri eşliğinde toprağa verildi

Yargılandığı davada duruşma esnasında bayılarak hayatını kaybeden eski Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, yoğun güvenlik önlemleri eşliğinde bugün toprağa verildi. Güvenlik güçleri cenaze töreni boyunca gazetecilerin fotoğraf almasına izin vermedi.

Mursi’nin oğlu Ahmed, güvenlik güçlerinin Mursi’nin memleketi Şarkiye’deki aile mezarlığına gömülmesine izin vermemesinin ardından babasının Kahire’nin doğusunda, önemli Müslüman Kardeşler (İhvan) figürlerinin yattığı bir mezarlığa defnedildiğini söyledi.

Mursi’nin ölümü devlet gazetelerinde sadece kısa haberlerle duyurulurken tek bir gazete (Al-Masry Al-Youm) hariç tüm gazeteler, Mursi’nin ölümüne iç sayfalarında yer verdi.

Altı yıldır hapisteydi

Mısır’da demokratik seçimlerle başa gelen ilk devlet başkanı olan Mursi, Müslüman Kardeşler’in en üst düzey yöneticilerindendi. Mursi, yönetimine karşı kitlesel protestolardan sonra halen Mısır cumhurbaşkanı olan Abdülfettah es-Sisi tarafından 2013’te yapılan askeri darbeyle devrildiğinden beri hapisteydi.

Devlet televizyonuna göre Mursi, Filistinli İslamcı grup Hamas ile şüpheli temaslardan kaynaklanan casusluk suçlamasıyla ilgili bir dava için duruşmada bulunuyordu.

Mursi, Mısır’da 2012’deki gösteriler sırasında protestocuların öldürülmesindeki sorumluluğundan 20 yıl hapis cezasına ve Katar ile ilgili bir davada casusluk suçlamasıyla ömür boyu hapis cezasına çarptırılmıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.