Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Hint sihirbazın “kilitli sandıktan çıkma” gösterisi trajediye dönüştü

ABD’li sihirbaz Harry Houdini’nin “bağlı girdiği kilitli sandıktan çıkma” gösterisini denemek için Kalküta kentindeki Hooghly Nehri’ne bırakılan Hint sihirbaz Chanchal Lahiri boğularak hayatını kaybetti. Ailesi ve yakınları tarafından botla takip edilmesine ve çevresinde bir izleyici kitlesi olmasına rağmen Lahiri’nin cansız bedeni, sihir gösterisini yaptığı bölgenin bir kilometre uzağında bulundu.

Vincin ucuna asılarak nehire bırakılan Lahiri’nin kolları, bacakları, elleri ve gözleri bağlıydı. Bulunduğunda bedeni hâlâ zincirlerle ve halatlarla sarılıydı. Lahiri, yaklaşık bir kilometre sürüklenmişti.

Lahiri’nin sihirbazlık numarasına başlamadan önce kalabalığa “Başarabilirsem sihir, başaramazsam trajedi olacak” dediği öğrenildi.

Hint sihri tarihçisi Madan Bharti, Lahiri’nin ölümü üzerine “Çok yetenekliydi, Hint sihri için büyük bir kayıp” açıklamasında bulundu.

Hint Sihirbazlar Kardeşliği Başkanı Sumit Kharbanda, Lahiri’nin 2013 yılında aynı gösteri sırasında hile yaptığını düşünen bir grup tarafından saldırıya uğrama tehlikesi geçirdiğini söyledi. Kharbanda, Lahiri’nin bu trajik ölümüyle ilgili “Bazen teori ve pratik birbirini tutmuyor. Bu, gerçekten tehlikeli bir performans. Nefesle ilgili bir sorundan ya da kilitleri açamamaktan kaynaklanan bir sorun yaşamış olabilir” dedi. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.