Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Seçime beş gün kala Kılıçdaroğlu: “Allah’ın izniyle, İstanbul’da mazbatayı bir daha alacağız”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin TBMM’deki grup toplantısında konuştu. Yenilenen İstanbul seçimlerine değinerek sözlerine başlayan Kılıçdaroğlu “Verdiğimiz bir demokrasi mücadelesi, hakkın geri alınması için en yetkili olan İstanbullu vatandaşlarımız sandığa gidecekler, bozulan adalet terazisini yeniden düzeltecekler” dedi. Kılıçdaroğlu’nun konuşmasında öne çıkanlar şöyle:

“Mısır’da darbeye o zaman karşı çıkmıştık. Allah rahmet eylesin”

“Mursi bir darbeyle devrildi. Biz darbeye karşı çıktık, Mursi idamla yargılanırken iki milletvekilimi oradaki yetkililerle görüşmeleri için Mısır’a gönderdim. Siyasi idamların toplumun kabul edebileceği şeyler olmadığını, siyasi idamlara başvurmamalarını iletmelerini söyledim. Mursi bir törenle gömülebilseydi, alelacele sadece ailesiyle gömülmesine izin verilmiş. Bunu doğru bulmadığımı belirtmek isterim. Mursi ile bizim dünyalarımız çok farklıydı. Siyasi olarak da farklıydı. İyi eğitim görmüştü. İyi bir insandı. Allah rahmet eylesin.”

“Kriz var demek yasak, mutfaklarda yangın var”

“Memlekette kriz var demek yasak. Krizi herkes görüyor. Aralarında 50’den fazla kişi için kriz var dedikleri için BDDK tarafından suç duyurusunda bulunulmuş. Eğer suç duyurusunda bulunacaksan, memleketi bu hale getirenler için bulun. Mutfaklarda yangın var.”

Kıbrıs ve Doğu Akdeniz’de Türkiye haklarını korumalıdır

“Dış politika milli olmalıdır, iktidar-muhalefet olmaz. Dış politikada Türkiye’nin çıkarları esastır. Bizim tarihsel bir çizgimiz vardır: ‘Yurtta Barış, Dünyada Barış.’ Bizim çizgimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çizdiği bu çizgidir. Sadece bununla daha sonraki sözleriyle de bu çizgiye vurgu yapmıştır. Mustafa Kemal, cumhuriyeti kurduktan sonra ilk olarak komşularla barışı tesis etmiştir. Barış çok önemlidir. Bakınız, 1974 Kıbrıs Barış Harekatı. 1974-2019. Şimdi artık Kıbrıs’ta yeni bir durumu ortaya koymalıyız. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni bağımsız bir Türk devleti olarak bütün dünyanın tanımasının zamanı gelmiştir.”

Benim Mehmed’im orada şehit olacak, onlar burada keyif yapacak

“Suriye batağı! Düne kadar dost olduğun birlikte tatil yaptığın Suriye ile ne oldu da düşman oldun? 3 milyon 600 bin Suriyeli var, bazı yerlerde, Kilis gibi, oranın halkının nüfusunu geçti. 35 milyar dolar bunlar için harcanmış. Benim Mehmed’im orada şehit olacak, onlar burada keyif yapacak. Şimdi diyecekler düşmanlık yapıyorsun, ben kimseye düşman değilim. Bize sorsalardı, girmeyin Suriye’ye derdik. Orada egemen güçlerin çıkarı için silah verildi. Birbirlerine saldırdı, oradaki besledikleri. Bunun birinci dereceden sorumlusu saraydaki kibir abidesidir.”

İslami kriterlere göre Türkiye dünyada 95. sırada

“Vicdan sahibi AK Parti’li kardeşime sesleniyorum. 17 yılda Türkiye’yi bu hale kim getirdi. Bunları yaparken de İslam’ı da politik bir malzeme olarak kullandılar. Dindar değil diye böldüler. Bunu Allah bilir. İki bilim adamı her sene İslami kriterlere göre bir endeks uyguluyorlar, 150 ülke arasında ilk 40’ta hiç Müslüman ülke yok. Türkiye 95. sırada. Şimdi AK Parti’li kardeşlerime soruyorum, Türkiye’nin sırası niye 1, 2, 3 değil de 95. Yarın sandığa gidecek, oy kullanacaksınız. Vicdanına, inancına göre oy kullan kardeşim.”

Bunlar ekonomiyi bilmiyor

“Kredi kartlarındaki taksit sayısı artırıldı. Kardeşim, adam zaten kredi kartı yüzünden icralık olmuş. Bunlara ekonomi dersi vermek lazım. Bunlar ekonomiyi bilmiyor. Tabii, sarayda mutfakta her şey var. Sosyete damat bilmez bunları. Kibir abidesi de bilmez. Defalarca ekonomik paket açıkladılar. Ne oldu, tam bir fiyasko. Her şeyi sattın sen, Tekel’inden bankalara. Geçen yılın mayısından bu ayın mayısına sebze fiyatı yüzde 90 civarında artmış. Sadece bu yılın ilk dört ayında 679 milyon dolar, buğday için dışarıya para ödedik. Faiz aldı başını gidiyor. Dünyada faiz 6 buçuk, bizde yüzde 24. Sonra tefecilerin kapısından ayrılmıyor. AK Parti’li kardeşlerime sesleniyorum, Erdoğan ‘Bana oy verin, ekonomiyi, faizi, dövizi, pahalılığı düzelteyim’ diyordu. Oylarınızı verdiniz, işsizlik düzeldi mi, yolsuzluk azaldı mı?” 

“Bizde bu işleri yapacak genç bir arkadaş var”

“Bizde bu işleri yapacak genç bir arkadaş var. İstanbul’un sorunlarını çözeceğim, diyor. Mazbatasını iptal ettiler, şimdi bir daha alacağız. Allah’ın izniyle bir daha alacağız. Pazar günü, sandığa gideceğiz, elimizi vicdanımıza koyacağız ve oyumuzu vereceğiz.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.