Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Vietnam’ın yerli ve milli otomobili FADIL yollara çıkıyor

Vietnam’ın yerli otomobil markası Vinfast, önceki gün FADIL adıyla otomobil satışına başladı. FADIL’ın etiket fiyatı 24 bin dolar.

VinFast, FADIL adlı hatchback model binek aracın satışlarına başladı. Opel’in bir modelinin şasesini kullanan FADIL modelinin ülke pazarında Honda, Toyota ve Ford ile sıkı bir rekabete girmesi hedefleniyor. VinFast, aynı zamanda Ferrari’nin tasarımcısı olarak bilinen Pininfarina tasarım şirketi tarafından tasarlanan bir SUV ve Sedan’ı da piyasaya sürecek. Şirket Sedan ve SUV modellerini ekim ayında Paris’te tanıtmıştı.

İlk hedef başka pazarlara açılmak

Projenin CEO’su olarak atanan eski General Motors Başkan Yardımcısı Jim DeLuca hedeflerinin Güneydoğu Asya, ABD ve Avrupa’ya ihracat yapmak olduğunu söyledi.

Gayrimenkul işiyle ön plana çıkan VinGroup’un otomotiv departmanı olan VinFast, toplam yatırım bedeli olan 3,5 milyar dolar olan proje için Vietnam’ın kuzeyinde kalan liman şehri Haiphong’da 21 ay içinde altı fabrika inşa etmişti.

Otomobillerin lansmanına katılan Vietnam Başbakanı Nguyen Xuan Phuc da yerli otomobilin ekonomiye çok büyük katkı yapacağını belirtti.

Otomobilin 2025 yılında yıllık 500 bine ulaşması planlanan üretimi şimdilik 250 binde tutuluyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.