Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Trump, 2020 Başkanlık Seçimleri için kampanyasına başladı: “Demokratlar seçimi kazanırsa ülkeyi sosyalist yapacaklar”

ABD Başkanı Donald Trump, 2020 yılında yapılacak ABD Başkanlık Seçimleri’nde ikinci kez başkan olmak için kampanya sürecini dün Florida’da “Amerika’yı Güçlü Tut!” sloganıyla resmen başlattı.

Trump’ın seçim kampanyasının başlangıç aşaması olan toplantıya yaklaşık 20 bin kişi katıldı. Trump’ın destekçileri “Dört yıl daha” diye bağırırken, Trump 2016 yılındaki kutuplaştırıcı söylemlerine devam etti ve seçim kampanyasını buna dayandıracağının sinyalini verdi.

Trump’ın 2020 için sloganı “Amerika’yı Güçlü Tut!” olacak.

Trump konuşmasına 2016 yılında Demokratlar’ın adayı Hillary Clinton’a karşı nasıl bir mücadele vererek seçildiğini anlatarak başladı. Trump, Clinton’un kendisine karşı hamlelerini anlatırken, salondaki destekçileri Clinton’un hapsedilmesi yönünde sloganlar attılar. Trump ayrıca, bir kez daha Demokratlar’ı hedef aldı ve Demokratlar için, “Hayat tarzımızı ve Amerikan rüyasını yerle bir etmek istiyorlar, rakiplerimiz yani radikal demokratlar nefret, önyargı ve öfke ile hareket ediyorlar ve sizleri ortadan kaldırmak, ülkemizi batırmak istiyorlar” dedi.

Trump rakiplerinin 2020 seçimini kazanması durumunda ifade özgürlüğünün ihlal edileceğini, Demokratlar’ın yasal gücü kullanarak rakiplerini cezalandıracaklarını ve Amerikalılar’ı anayasal haklarından mahrum bırakarak ülkeyi göçmen akınına boğacaklarını söyledi. Trump ayrıca, Demokratlar’ın ülkeyi sosyalist yapacağını da ileri sürdü.

Trump konuşmasının önemli bir bölümünü göçmenlere ayırdı. Trump önümüzdeki günlerde göçmen polisinin ABD’de bulunan milyonlarca kaçak göçmenle ilgili sınır dışı etme sürecini başlatacağını söyledi. Öte yandan Trump, daha önce yargısal sürece takılan Meksika sınırına duvar örme işlemine devam etme sözünü yineledi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.