Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Brezilya Devlet Başkanı Bolsonaro ile seyahat eden subay, yanında 39 kg kokainle yakalandı

Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro ile birlikte Japonya’nın Osaka şehrindeki G-20 Zirvesi’ne giden bir hava kuvvetleri subayı, yanında 39 kilogram kokainle birlikte yakalandı. Brezilya Savunma Bakanlığı’nın yaptığı açıklamada subay, geçen salı günü İspanya’nın Sevilla şehrinde gözaltına alındı.

Bolsonaro’yu Osaka’ya götüren filodaki uçaklardan birinde seyahat eden 38 yaşındaki subayın adının Silva Rodrigues olduğu öğrenildi.

Twitter’da bir açıklamada bulunan Bolsonaro, Brezilya Savunma Bakanlığı’nı İspanyol makamlar ile işbirliğine davet etti.

Başkan Yardımcısı Hamilton Mourao ise subayın “kalifiye bir uyuşturucu kuryesi” olduğunu söyledi.

İspanyol gazetesi El Pais’e konuşan İspanyol yetkililer, kokain paketlerinin açıkta bulunduğunu, Rodrigues’in bunları saklama ihtiyacı bile hissetmediğini belirtti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.