Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Çıplak motor sürenler, eriyen otobanlar: Aşırı sıcak hava dalgası Avrupa’yı felç etti

Avrupa şehirleri, Sahra Çölü’nden gelen aşırı sıcak dalgasıyla mücadele etmek için olağanüstü önlemler almaya devam ediyor. Kimi yerlerde tarihin en yüksek değerleri ölçülürken yetkililer, bu cumartesi günü bazı bölgelerde sıcaklığın 40-45 dereceye ulaşacağını öngörüyor.

Almanya’nın Polonya sınırındaki Coschen şehrinde sıcaklığın 38.6 dereceye ulaşmasından sonra otobanların erimesi nedeniyle 120 kilometre hız sınırı uygulama kararı aldı. Ayrıca Baltık Denizi kıyısındaki Rostok şehrinde tren yayları sıcaklıktan ötürü genleşti.

https://twitter.com/PatrikWiniger/status/1143916574803398657?s=20
Yolcular, motorların soğuması için trenlerin 10-15 dakika beklediğini söyledi.

Çırılçıplak motor sürdü

Brandenburg’da ise bir adamın çırılçıplak motosiklet sürmesi polisi hayrete düşürürken Münih’te bir grup kadının üstsüz gezmesinden sonra polisin kadınları uyarması, şehir konseyinde üstsüz gezmenin yasallaştırılması üzerine tartışmalara sebep oldu.

44.1 derecelik tarihi rekorun bu cuma kırılacağının tahmin edildiği Fransa’nın bazı bölgelerinde okulların bu hafta kapalı kalmaya devam etmesi bekleniyor. Sıcakların 40 dereceyi aşacağının tahmin edildiği Milano’da hayır örgütleri evsizlere ve ihtiyaç sahiplerine 10 bin şişe su dağıtmaya hazırlanıyor. İspanya’da 50 ilden 33’ünde sıcaklıkların rekor kırıp 44 dereceye kadar çıkabileceği söyleniyor.

Fransa’nın güneyinde ikisi 70 yaşını geçkin üç kişi yüzerken hayatını kaybetti. Fransız yetkililer çok yüksek sıcaklık altında suya girmenin tehlikeli olduğunu belirtirken ölümlerin sıcaklıklarla alakalı olup olmadığı henüz bilinmiyor.

Aşırı sıcaklıklar Polonya ve Litvanya’da ölümlere sebep oldu

Polonya İçişleri Bakanlığı şimdiye dek serinlemek için göllere ve nehirlere giren 90 kişinin boğularak hayatını kaybettiğini açıkladı. Benzer nedenlerle ölenlerin sayısı Litvanya’da 27’ye ulaştı.

İspanya’nın Katalonya bölgesindeki yangının 20.000 hektar alanı tehdit ettiği açıklandı.

İspanya’nın Katalonya bölgesinde de sert rüzgarlar ve yüksek sıcaklıklar 4000 hektar ormanın yanmasına neden oldu. Yüzlerce itfaiyeci ve 14 yangın söndürme uçağı çarşamba gecesi boyunca yangını söndürmek için çabaladı.

Bilim insanları bu yılki aşırı sıcaklıkların iklim değişiklikleriyle yakından ilgili olduğunu ve gelecek on yıllarda bu tür sıcaklık dalgalarının yaşanma ihtimalinin yükseldiğini söyledi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.