Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Venezüela hükümeti yeni bir suikast girişiminin önlendiğini iddia etti

Venezüelalı yetkililer, Devlet Başkanı Nicolas Maduro ve üst düzey yöneticilere yönelik bir suikast girişimini engellediklerini açıkladı. Maduro’nun sözcüsü İletişim Bakanı Jorge Rodriguez, emekli polis ve askerlerden oluşan suikast grubunun amaçları arasında önemli bir hükümet binasını bombalamak, başkent Caracas’ta bir hava üssünü ele geçirmek ve Venezüela Merkez Bankası’nı yağmalamak olduğunu iddia etti.

Son yıllarda Venezüela hükümeti, iddialarını desteleyecek fazla kanıt sunmadan çok sayıda suikast girişimi iddiasında bulundu. Muhalefete göre, Maduro yönetimi bu şekilde muhalefete yönelik baskısını temellendirmeyi amaçlıyor.

Guaido iddiaları reddetti

İddiaları reddeden muhalif lider Juan Guaido, bunun Venezüela hükümetinin insanların dikkatini ülkenin gerçek sorunlarından uzaklaştırmaya yönelik başka bir girişimi olduğunu söyledi.

İletişim Bakanı Rodriguez ise yaptığı açıklamada, söz konusu grubun muhalefet lideri Juan Guaido’yu siyasi arenadan uzaklaştırmayı ve hapisteki eski Savunma Bakanı Raul Baduel’i serbest bırakıp devlet başkanı ilan etmeyi planladığını iddia etti.

Rodriguez ayrıca, girişimin İsrail, ABD, Kolombiya ve Şili tarafından desteklendiğini öne sürdü. Kolombiya ve ABD ise iddiaları reddetti.

Geçen yıl ağustos ayında bir askeri tören sırasında Maduro’ya patlayıcı dolu iki insansız hava aracı ile bir suikast düzenlenmiş, Maduro saldırıdan yara almadan kurtulmuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.