Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Prof. Bengi Semerci anlatıyor (25): Saç koparma hastalığı (Trikotilomani)

Çocuğunuzun, arkadaşınızın ya da tanıdığınız birinin saçını, kirpiğini veya kaşını kopardığını ve acı duymadığını fark etmek sizi şaşırtır ya da korkutur. Aklınıza bunu niçin yaptığı, canının nasıl acımadığı gibi birçok soru gelir. Bu davranışı durdurmaya, engellemeye çalışırsınız ama ne yapacağınızı bilemezsiniz. Göze çarpar seviyede saç kaybıyla sonlanacak şekilde kişinin kendi saç, kirpik ve kaşlarını tekrar tekrar yolmasına saç koparma hastalığı (Trikotilomani) denir.

Bu videoda Prof. Dr. Bengi Semerci Trikotilomani’nin ne demek olduğunu ve nedenlerini anlatıyor, başlangıç yaşını ve dikkat edilmesi gerekenleri belirtiyor. Tedavi süreci hakkında bilgi veriyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.