Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Lyon’da Kadınlar Dünya Kupası nasıl yaşanıyor?

Fransa’nın ev sahipliğinde gerçekleşen FIFA Dünya Kadınlar Kupası 7 Haziran’da başladı. Yarı final ve final maçları Lyon şehrinde oynanıyor. Turnuvanın favori takımı Amerika Birleşik Devletleri ve İngiltere arasındaki maçı ABD 2-1 kazanarak adını finale yazdıran takım oldu. Finale çıkacak diğer takım ise, İsveç ile Hollanda arasında bu akşam saat 22.00’de oynanacak maçla belirlenecek.

Lyon’un merkezinde bulunan Bellecour Meydanı’nda sporseverler için çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Turnuva boyunca meydana kurulan halı saha ile taraftarlar kendi aralarında maç yapıyor. Ayrıca kadın ve erkek eşitliğine dikkat çekmek amacıyla bir fotoğraf sergisi de yer alıyor. Lyon’da 30 Haziran – 3 Temmuz arasındaki sinema bayramında (fête du cinéma) Kadınlar Dünya Kupası’nı desteklemek amacıyla kadın haklarını anlatan filmler de gösteriliyor.  

Final maçı 7 Temmuz’da Olympique Lyon Stadyumu’nda, turnuvada üçüncüyü belirleyecek maç ise 6 Temmuz’da Nice’de oynanacak. 

Ahmet Ağdoğan, Lyon’da futbolseverlerle konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.