Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medya ombudsmanı Faruk Bildirici yazdı: “Prof. Mehmet Haberal’dan Bakana mektup var – Karaciğer nakli ile rekor denemesi yanlış”

Medya ombudsmanı (okur temsilcisi) Faruk Bildirici 25 Haziran 2019’da kişisel blogunda yayınladığı yazısında İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Turgut Özal Merkezi Karaciğer Nakli Enstitüsü’nde “aynı anda beş karaciğer nakli ameliyatı” ile yapılan tanıtım ve rekor denemesini eleştirmişti.

Bildirici bugünkü yazısında da, Dünya Organ Nakli Derneği Başkanı olan Prof. Dr. Mehmet Haberal‘ın Sağlık Bakanı Fahrettin Koca‘ya bir mektup göndererek, organ naklinde rekor denemesine yaptığı itiraza yer verdi.

Haberal ile görüşen Bildirici, Haberal’ın “Dünya Organ Nakli Derneği Başkanı olarak organ nakliyle rekor denemesi yapılmasını, hastaların teşhir edilmesini makul görmem, kabul etmem mümkün değildir” dediğini yazdı. 

Faruk Bildirici’nin yazısının tamamı için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.