Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kabe’deki otellerin mermerleri Diyarbakır’dan

Suudi Arbistan’ın Mekke kentinde bulunan ve her yıl milyonlarca hacı adayının akın ettiği İslam dininin en kutsal mekanı Kabe’de bulunan iki lüks otelin dış kaplama mermerleri Diyarbakır’dan gönderildi.

Diyarbakır’da faaliyet gösteren Beden Mermer, Kabe’nin yakınında yapılan Marriott ve Hilton otelleri projesi için şimdiye kadar yaklaşık 42 bin 500 metre kare bej light mermer gönderirken, Satış ve Pazarlama Müdürü Seda Berekatoğlu, son sevkıyatı bu hafta deniz yoluyla yaptıklarını söyledi.

“Diyarbakır mermeri ne sert ne yumuşak”

Kabe’de 2012 yılında yapımına başlanan Marriott oteli için dış kaplama mermerleri gönderdiklerini söyleyen Berekatoğlu, taşı ve işçiliğinin beğenilmesi nedeniyle 2015 yılından itibaren de yine aynı yerde yapılan Hilton oteli projesi için mermer yolladıklarını belirtti.

Beden Mermer Satış ve Pazarlama Müdürü Seda Berekatoğlu

Diyarbakır’ın Hani ilçesindeki ocaklarından çıkartılan “bej light” mermerin ne sert ne de yumuşak olması ve rahat montaj edilmesi nedeniyle tercih edildiğini belirten Berekatoğlu, “Ara vermeden 2015’ten itibaren Hilton için de üretime başladık. En son partiyi geçen hafta yükledik gemiye. Şimdiye kadar Kabe yakınındaki iki otel için yaklaşık 42 bin 500 metrekare mermer gönderdik” dedi.

Diyarbakır’daki ocaklarından çıkardıkları mermerleri ocaktan işlemeden Çin ve Hindistan’a, işlenen mermerleri de ABD, İsrail, Suudi Arabistan, Irak ve Dubai’ye gönderdiklerini belirten Berekatoğlu, “Daha önce Avrupa ülkelerine de gönderiyorduk ancak oralarda yaşanan kriz nedeniyle satışlar biraz durdu” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.