Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Arnavutluk’ta AB yanlılarının gösterileri hız kesmiyor: “Başbakan istifa etmezse AB’ye giremeyeceğiz”

Arnavutluk’ta, Avrupa Birliği yanlılarının, Başbakan Edi Rama’nın görevinden ayrılması talebiyle düzenlediği gösteriler hız kesmiyor. Muhalefet liderleri, Başbakan Rama görevdeyken, ülkenin AB üyelik sürecinin kötü sonuçlanmasından endişeli. Bunun yanında seçim sonuçlarında sahtekârlık yaptığı ve suç örgütleriyle olan ilişkileri de Arnavutluk Başbakanı Rama’ya yöneltilen diğer suçlamalar arasında.

Pazartesi günü sokaklara çıkan binlerce gösterici Rama aleyhine sloganlar attı ve AB’ye girme taleplerini yineledi. Gösteriler sırasında kalabalığa seslenen Demokrat Parti lideri Lulzim Basha, “Arnavutlar gerçek bir değişim istiyor. Rama’nın gücünü kaybetmesi için her yolu deneyeceğiz. Eğer gitmezse, AB’ye giremeyeceğiz, hukuk ve adalet olmayacak” dedi.

2017’de ikinci kez seçilen Rama ise, muhalefet partilerinin duydukları endişelerin gerçekçi olmadığını söyledi ve istifa taleplerini reddetti.

Muhalefet partileri geçen aylarda da bir dizi gösteri düzenlemişti. Pazartesi günü gerçekleşen gösteriler ise öncekilere göre daha barışçıl geçti. Geçen aylarda yapılan gösterilerde polis biber gazıyla müdahale etmiş, çok sayıda gösterici yaralanmıştı.

Avrupa Birliği’ne üye ülkeler, Arnavutluk ve Kuzey Makedonya’nın AB’ye girip giremeyeceğine bu yıl içinde karar verecek.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.