Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Trump: “İngiltere Büyükelçisi ile anlaşmaya niyetimiz yok’’

Donald Trump, Twitter üzerinden yaptığı açıklamalarda İngiltere’nin Vaşington Büyükelçisi Kim Darroch’u ve İngiltere Başbakanı Theresa May’i hedef aldı.

Geçen pazar günü basına sızan elektronik postalarında, Darroch’un Trump hakkında yazdığı “beceriksiz” ve “işlevsiz” ifadeleri dünya basınında büyük yankı uyandırmıştı. Trump, Büyükelçi Kim Darroch’a tepki göstererek ABD ve İngiltere arasındaki bağları koparabileceğini ifade etti.

Theresa May ve temsilcilerinin, Trump’ın tavsiyelerine uymayarak Brexit konusunda “tam bir rezalete imza attıklarını” söyleyen Trump, İngiltere başbakanının değişecek olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Trump ayrıca, son İngiltere ziyaretinde onu en çok etkileyen şeyin ise Kraliçe 2. Elizabeth olduğunu söyledi.

Yeni başbakanı zor bir karar bekliyor

İngiltere’nin yeni başbakanı olması beklenen Boris Johnson, zor bir kararla karşı karşıya kalacak gibi görünüyor. Johnson’ın, Amerika ile yaşanan gerilimin baş aktörü olan Kim Darroch’un görevine son verip vermeyeceği belirsizliğini koruyor.

Vaşington ziyareti sırasında BBC’ye konuşan İngiltere Ticaret Bakanı Liam Fox, ilişkileri düzeltmek amacıyla Donald Trump’ın kızı Ivanka Trump’la görüşeceğini ve sızan elektronik postalardan ötürü kendisinden özür dileyeceğini söyledi.

“Darroch’a güvenimiz tam

Öte yandan Theresa May’in resmi sözcüsü, “Kim Darroch’a inançlarının tam olduğunu” belirtti. Basına sızan elektronik postalarla ilgili konuşan sözcü, Darroch’un “Beyaz Saray hakkında dürüst ve sade bir yorum yapmaya hakkı olduğunu”, görevinden alınmaması gerektiğini söyledi. May’in kalan iki haftalık görev süresi içinde Kim Darroch’u görevinden almayacağı düşünülüyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.