Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Brezilya Devlet Başkanı Bolsonaro, oğlunu ABD Büyükelçisi olarak atadı

Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, oğlu Eduardo Bolsonaro’yu Brezilya’nın ABD Büyükelçisi olarak atadı. Eduardo Bolsonaro’nun Trump yönetimi ve ABD’nin aşırı sağıyla güçlü bağlantıları olduğunu biliniyor.

Halihazırda kongre üyesi olarak görev yapan Eduardo Bolsaro’nun ABD Büyükelçisi olarak atanmasıyla, ülkenin iç politikasında ve diplomasisinde Bolsonaro ailesinin etkisinin altı iyice çizilmiş oldu. Jair Bolsonaro atamayı yapmadan önce inisiyatifin tamamen oğlunda olduğunu, istemezse göreve geçmek zorunda olmadığını belirtmişti. Konuyla ilgili konuşan oğul Bolsonaro, görevi kabul edeceğini açıkladı.

Önceki büyükelçinin emekli olmasıyla nisan ayında boşalan koltuğa Eduardo’nun geçip geçmeyeceği, Senato’ya bağlı. Eduardo Bolsonaro’nun ataması kabul edilmeden önce Senato Dış İlişkiler Komitesi’nden onay almak zorunda.

Aşırı sağcı Bolsonaro yönetimi, 2018’de yürüttüğü kampanyada Trump’ı örnek aldığını açıklamış, Trump’la dostane ilişkiler kurmasıyla gündeme gelmişti. Devlet Başkanı Bolsonaro, Trump’ın yolundan giderek, aile üyelerini ülke yönetiminde önemli kademelerde görevlendirmeye devam ediyor.

En büyük oğul Flavio sosyal muhafazakâr çizgide bir senatör olarak, diğer oğul Carlos ise Rio de Janeiro Belediye Meclisi Başkanı olarak görev yapıyor. ABD Büyükelçisi olarak atanan Eduardo ise daha önce babasının dış ilişkiler danışmanıydı. 21 yaşındaki en küçük oğul Renan ise henüz görevlendirilmiş değil.

2018 Ekim’inde yapılan seçimlerin hemen ardından Eduardo, Trump’ın danışmanı ve damadı Jared Kushner ile görüşmek için Vaşington’a gitmiş, orada “Trump 2020” baskılı bir şapkayı takarken görüntülenmişti.

Mart ayında Brezilya’nın Beyaz Saray’a düzenlediği resmi ziyarette Brezilya Dışişleri Bakanı ve ABD Büyükelçisi ortada görünmezken Eduardo, Trump’la resmi bir toplantı gerçekleştirdi. Görüşmeler sırasında Eduardo’nun Trump tarafından bol bol övüldüğü basına yansıyanlar arasındaydı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.