Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Cezayir Milli Takımı’nın zaferi sonrası Fransa’daki kutlamalar şiddete yol açtı: Bir kişi öldü

Cezayir Milli Takımı, Fildişi Sahilleri’ni penaltılarla eleyerek Afrika Uluslar Kupası’nda yarı finale yükseldi. Bu zafer Fransa genelinde büyük bir coşku ile karşılandı. Özellikle Paris ve Marsilya gibi çok sayıda Cezayir asıllı vatandaşın yaşadığı büyük şehirlerde binlerce taraftar sokaklara döküldü. 

Montpellier’nin Mosson mahallesindeki kutlamalar sırasında aracının kontrolünü kaybeden bir taraftar bir aileyi ezdi. Olayda 17 yaşında bir kız sakatlanırken, bir bebek şok geçirip hastaneye kaldırıldı. Anne ise olay yerinde hayatını kaybetti. İçişleri Bakanlığı’nın açıklamalarına göre, Fransa genelinde kutlamalar esnasında 74 kişi göz altına alındı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.