Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Prof. Bengi Semerci anlatıyor (27): Bağımlı ilişki: İlişkide bağımlılık nedir?

Bağımlılık her gelişim döneminde karşımızda çıkıyor. Bazen annenin peşinden koşmak, bazen bir kumar masasının, bazen alkolün, bazen de bir ilişkinin. Bağımlılık, kişinin kontrol etmek istemesine rağmen davranışlarını, duygularını ve düşüncelerini kontrol edememesi, kendisiyle çatışma halidir. İlişki bağımlılığı hem bağımlıyı, hem de bağımlı olunan kişiyi kişiyi mutsuz etmeye başlar.

Bu videoda Prof. Dr. Bengi Semerci bağımlı ilişkileri kimlerin kurduğunu, ilişkinin özelliklerini anlatıyor. Bağımlı ilişkiler kuranların kişilik özelliklerinden bahsediyor ve nasıl değiştirilebileceğini aktarıyor, “ilişkide bağımlılık nedir?” sorusunu cevaplıyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.