Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Hasankeyf’in sular altında kalmaması için yapılacak “Büyük Atlayış” eylemine izin verilmedi

Hasankeyf’in Ilısu Barajı’nın suları altında kalmaması için birçok yerde eylem ve etkinlikler yapılıyor. Hasankeyf’i Yaşatma Girişimi ve Mezopotamya Ekoloji Hareketi‘nin öncülük ettiği, ekoloji hareketleri ve HDP’nin destek verdiği “Hasankeyf’te Büyük Atlayış” eylemi bu kapsamda düzenlenmiş ve eyleme Türkiye’nin birçok yerinden destek gelmişti.

Yaşanan durumu protesto etmek için Hasankeyf’e girmek isteyen HDP’li milletvekilleri ile Hasankeyf’i Yaşatma Girişimi ve Ekoloji Meclisi temsilcilerine Batman’da bulunan güvenlik güçleri tarafından izin verilmedi.

Köprü başında yapılması planan basın açıklaması, izin verilmediği için farklı bir noktada yapıldı. Açıklamada Hasankeyf’in sular altında kalmaması için eylem ve etkinliklerin devam edeceği belirtildi. Açıklamanın ardından eylemciler Batman Çayı’na atladı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.