Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Satranç şampiyonu Igors Rausis hile yaparken yakalandı

Dünya 53 numarası Igors Rausis tuvalette telefonuna bakarken yakalandı.

Strazburg Açık Turnuvası sırasında tuvalette telefona bakarken gizli kamera vasıtasıyla yakalanan Rausis, Uluslararası Satranç Federasyonu tarafından turnuvadan ihraç edildi.

Satranç Federasyonu’ndan yapılan açıklamaya göre Rausis hile yaptığı için disiplin kuruluna sevk edildi.

Federasyon Başkanı Emil Sutovsky ise “Rausis hakkında uzun zamandır şüphelerimiz vardı. Kamera görüntüleriyle birlikte Rausis’in hile yaptığı ortaya çıktı. Şike ile mücadelede çok önemli bir başarı elde ettik” dedi.

“Hile yaptım, kendimden utanıyorum”

Chess.com sitesi, Strazburg Açık Turnuvası sırasında tuvalette Rausis tarafından kullanılmış bir telefon olduğunu iddia etti. Bunun üzerine Rausis, cumartesi günü yaptığı açıklamada “Dün aklımı kaybettim. Sabah oyunundan sonra çok yorulmuştum ve sosyal medyada bana verilen taktiklere bakmak istedim. Sanırım bu kariyerimin son turnuvasıydı” dedi.

3 ülkeyi temsil etti

58 yaşındaki satranç oyuncusu, ilk büyük turnuvasını 1992 yılında kazanmıştı. Uluslararası alanda Bangladeş, Çekya ve Letonya’yı temsil eden Rausis, dünya sıralamasında olan en yaşlı oyuncu olma unvanını koruyordu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.