Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Diyarbakır’da hastaneye “hijyen” cezası

Diyarbakır Kayapınar Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü tarafından 19 Haziran’da yapılan denetimde, Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne 11 bin 368 lira idari para cezası kesildi. Şikayetler üzerine yapılan denetimde, hastane yemekhanesinde gerekli teknik ve hijyen koşullarının yerine getirilmediği sonucuna varıldı.

Ceza ile ilgili yazı hastane yönetimine tebliğ edilen yazıda şöyle denildi:

“İşletmenizde, 19/06/2019 tarihinde yapılan resmi kontrol sonucunda işletmenizde, asgari teknik ve hijyenik koşulları sağalamadığı dolayısıyla 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı ve Gıda Yem Kanununun 29. Maddesinin 2. Fıkrasına aykırı (… gıda ve yem işletmecileri, kendi kontrolleri altındaki faaliyet alanıyla ilgili Bakanlıkça belirlenen genel ve özel hijyen esaslarına uymak zorundadır.) olarak faaliyetlerinizi sürdürdüğünüz tespit edilmiştir. Bu nedenle işletmenize 5996 sayılı Kanunun 41. Maddesinin 1. Fıkrası (a) bendi gereğince 11.368 TL idari para cezası verilmiştir.” 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.