Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Efsane tekrar beyaz perdede: Aslan Kral 19 Temmuz’da vizyona giriyor

İlk filmi 1994 yılında vizyona giren Aslan Kral, dünya çapında 766 milyon izleyici ile, çekildiği yılın en yüksek hasılatını yaptı. Eleştirmenlerden iyi yorumlar alan Aslan Kral, Osamu Tezuka’nın 1960’lardaki anime serisi Beyaz Aslan Kimba’yla benzerliklerinden dolayı tartışmalara neden olmuştu. 

Filmin ardında Aslan Kral II: Simba’nın Gururu ve Aslan Kral 1½ gibi devam filmleri gelmişti.

Jon Favreau’nun yönetmenliğindeki yeni Aslan Kral filmi, 19 Temmuz’da beyaz perdede olacak.

Filmin 2019 versiyonun öncekilerden farkı, live-action (gerçekçi görünen animasyon) şeklinde hazırlanması. Ayrıca Simba’nın aşık olduğu aslan Nala’yı seslendiren şarkıcı Beyoncé, film için Spirit adlı bir klip yayınladı.

Aslan Kral’ın beyaz perdeye geri geri dönmesinin ardından filmi basın gösteriminde izleyen Sinema Yorumcusu Gözde Hatunoğlu ile konuştuk:


Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.