Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Japonya’da animasyon şirketinde kundaklama sonucu çıktığı düşünülen yangında 33 kişi hayatını kaybetti

Japonya’nın Kyoto şehrinde, yerel saatle 10:30’da (Türkiye saatiyle 04:30) Kyoto Animasyon şirketinin binasında çıkan yangında 33 kişi hayatını kaybetti. Yangının kundaklama sonucu olduğundan şüpheleniliyor.

Görgü tanıklarının aktardığına göre, sabah saatlerinde bina çevresinde görünen bir şüpheli yangını başlattı. Japon devlet televizyonu NHK’ya açıklama yapan bir görgü tanığı, kırk yaşlarında olan kundakçının “Hepiniz öleceksiniz” diye bağırdığını söyledi. Japonya basınına göre, kundakçı yangında yaralandı ve polis gözetiminde hastaneye kaldırıldı.

İtfaiye sözcüsü “İkinci katta kalbi durduğu için hayatını kaybetmiş bir kişi bulduk, ikinci kat ve teras arasındaki merdivenlerde de onlarca kişi benzer durumdaydı” dedi. Binadan 37 kişi de yaralı olarak kurtarıldı. 

Japonya Başbakanı Shinzo Abe, “Söyleyecek kelime bulamıyorum” diyerek yaralılar ve hayatını kaybedenler için dua edilmesini istedi. Yangının bir kundaklama sonucu ortaya çıktığı kesinleşirse, bu Japonya tarihinde meydana gelen en büyük katliamlardan biri olabilir.

1981 yılında kurulan Kyoto Animasyon’da 160 kişi çalışıyor.

Yangın söndürme çalışmalarına katılan itfaiyeciler binanın önünde, 18 Temmuz, JIJI PRESS / AFP

Kaynak: RFI

Kapak fotoğrafı: Kyodo / Reuters

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.