Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Afganistan’da üniversite önünde bombalı saldırı: En az sekiz kişi hayatını kaybetti

Afganistan’ın en büyük ve en eski eğitim kurumlarından olan Kabil Üniversitesi’nde bugün sabah saatlerinde bir patlama meydana geldi. Üniversitenin kapısının önündeki alanda, öğrencilerin sınava girmek için beklediği sırada yaşanan patlamada, şu ana kadar en az sekiz kişi hayatını kaybetti, kırka yakın kişi yaralı olarak hastaneye kaldırıldı.

Afganistan Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Wahidullah Mayar, gelişmeleri Twitter hesabından şöyle aktardı:

https://twitter.com/WahidullahMayar/status/1152098148778729472?s=20

Henüz saldırıyı üstlenen olmadı. Geçen mart ayında, üniversite yakınlarında düzenlenen ve 29 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyı Taliban üstlenmişti. Her iki saldırının da Kabil Üniversitesi’ni hedef alması, bu saldırıyı da Taliban’ın yapmış olabileceğini akıllara getirdi.

Alandaki ikinci bomba imha edildi

Kabil polisi, patlamanın sebebinin canlı bomba saldırısı veya uzaktan kumandalı düzenek olup olmadığının tespit edilemediğini açıkladı. 

Polis sözcüsü Ferdous Faramarz, patlamanın gerçekleştiği alana yerleştirilmiş ikinci bir bomba olduğunu ama imha ettiklerini açıkladı.

Taliban, haziran ayında ABD ile barış görüşmelerine katılmasına rağmen saldırılara devam ediyor. Bu ayın başında Taliban, 45 kişinin hayatını kaybettiği bir saldırı daha düzenlemişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.