Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Londra-Dalaman uçağında “tehlikeli hareketler” yapan yolcuya 106 bin dolar ceza

22 Haziran’da Londra’dan Dalaman’a giden uçakta “tehlikeli hareketler” yaptığı için Chloe Haines isimli İngiliz yolcuya 106 bin dolar para cezası kesildi.

Jet2 adlı havayolu şirketine ait uçağın yolcularından Chloe Haines, 22 Haziran’daki Londra-Dalaman seferinde uçuşun seyrini etkileyecek hareketler yaptığı için uçak yarı yoldan geri dönmek zorunda kaldı. Uçağın kapılarını açmaya kalkışan yolcu, diğer yolcularda paniğe sebep oldu. Havayolu şirketinin temsilcisi Steve Heapy, konu hakkında yaptığı açıklamada “Yaşadığımız en ciddi tehlikelerden biriydi. Şimdi o yolcu, yaptığı eylemin sonuçlarına katlanmak zorunda” dedi. 106 bin dolarlık cezaya ek olarak, 25 yaşındaki Haines’e ömür boyu uçağa binmeme cezası verildi.

22 Haziran’daki uçuşun mürettebatı, yolcuların da yardımıyla Haines’i durdurdu. Uçak, iki İngiliz savaş uçağının yardımı ile Kuzey Denizi’nden Londra’ya geri döndü. Uçak Stansted Havalimanı’na geri döndükten sonra polisler uçağın içine girerek Haines’i tutukladı. Haines daha sonra kefaletle serbest bırakıldı.

Sarah Stewart adlı bir avukat, “2007 yılından 2015 yılına kadar 49 bin uçuş için bildirilen uygunsuz hareket vakası var. Ve bu artmaya devam ediyor” dedi. Ayrıca, bu gibi uygunsuz davranışları sergileyenlerin büyük para cezaları ve ömür boyu yasaklarla karşı karşıya kalabileceğini, cezanın miktarının eylemin ciddiyetine bağlı olduğunu belirtti. Stewart, ”Eğer bu kişiler cezayı ödemeyi reddederse haciz işlemi yapılabilir” diye konuştu. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.