Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Düzce’deki selde ölenlerin sayısı ikiye yükseldi, kayıp beş kişiyi arama çalışmaları sürüyor

Düzce‘nin Akçakoca ilçesinde meydana gelen sel felaketinde bir kişi daha hayatını kaybetti, böylece ölenlerin sayısı ikiye yükseldi. Dördü çocuk beş kişiyi arama çalışmaları ise sürüyor.

Akçakoca’ya bağlı Uğurlu köyünün 200 metre yakınındaki bataklık alanda bulunan cansız bedenin, Cengiz Töngel’e (53) ait olduğu tespit edildi. Töngel’in önceki gün cesedi bulunan Fatma Töngel’in (42) eşi olduğu öğrenildi.

İl Özel İdaresi, AFAD, itfaiye ve jandarma ekiplerinin karadan ve havadan yürüttüğü arama kurtarma çalışmalarında şu ana dek 227 kişi kurtarıldı. 205 personelin görev aldığı çalışmalara, 38 araç, üç amfibik araç, sekiz bot, 13 köpek ve üç helikopter ve bir uçak destek veriyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi de arama kurtarma çalışmalarına yardımcı oluyor.

Bölgede 17 Temmuz Çarşamba akşamı ve 18 Temmuz Perşembe gecesi etkili olan kuvvetli sağanaktan sonra Cumayeri, Gölyaka ve Akçakoca ilçelerinde Melen Çayı’nın taşması nedeniyle birçok noktada sel ve heyelan meydana gelmişti. Cumayeri, Gölyaka ve Akçakoca ilçelerinde metrekareye 24 saatte 200 kilogramın üzerinde yağış düştü. Hâlâ köylere ulaşım sağlanamazken, Melen Nehri üzerindeki birçok tesis ve ev yıkıldı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.