Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Hong Kong’daki protestolarda eli sopalı kişiler göstericilere saldırdı

Hong Kong‘da binlerce kişinin katıldığı son büyük yürüyüşün ardından evlerine dönen göstericilere Yuen Long bölgesinde bulunan bir tren istasyonunda saldırı düzenlendi. Kimliği belirsiz, eli sopalı ve beyaz tişört giymiş kişiler tarafından düzenlenen saldırıda en az 36 kişi yaralandı.

Sosyal medyada dolaşan görüntülerde saldırganların yürüyen merdivenlerde, platformlarda ve tren vagonlarında olan kişilere saldırdığı görülüyor. Polisin müdahale etmemesi de tepkilere sebep oldu.

Hong Kong’da hazirandan beri süren eylemler, zanlıların yargılanmak üzere Çin’e iadesini öngören yasa tasarısını protesto etme amaçlı başlamıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.