Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ukrayna’da erken seçim sonuçlandı: Rock yıldızı Vakarçuk başbakan olabilir

Ukrayna’da pazar günü yapılan erken genel seçimlerde Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy’nin Halkın Hizmetkârı Partisi oyların yüzde 42’sini aldı ve sandıktan birinci parti olarak çıktı. Partinin 225 sandalyeden 123’ünü alması bekleniyor.

Ülkenin ünlü rock grubu “Okean Elzy” grubunun solisti olan Svyatoslav Vakarçuk’un partisi Ses ise seçimde yüzde 6 oy aldı. Devlet Başkanı Zelenskiy’nin bu parti ile koalisyon kurması bekleniyor. Eğer koalisyon hükümeti kurulursa, Ukrayna’nın komedyenlikten gelme bir cumhurbaşkanı ve rock yıldızı bir başbakanı olacak. Vakarçuk “Ukraynalılar değişime oy verdiler, biz de seve seve bu değişimin bir parçası olmayı kabul ederiz” diye konuştu.

Seçimde ikinciliği Rusya yanlısı “Yaşam İçin Partisi”, yüzde 12,69’luk oran ile aldı. Seçim sonuçlarına göre beş parti meclise girmeyi başardı.  

Ukrayna Merkez Seçim Komitesi, seçimlere katılım oranının yüzde 49,89 olduğunu açıkladı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.