Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

49W (2): ABD, 11 Eylül’ün ekonomik maliyetinden hâlâ kurtulamadı

11 Eylül saldırıları sonrası ABD, terörle küresel mücadele planını Amerikan hegemonyasını güçlendirmek için büyük bir fırsat olarak görmüştü. Fakat gelinen noktada terörle mücadele Amerikan hegemonyasının içine düştüğü krizin en önemli sebeplerinden biri olarak kabul ediliyor. Afganistan ve Irak işgallerinin ABD ekonomisine yüklediği ağır yük üzerinden terörle mücadelenin maliyetini tartışmaya açan ODTÜ Uluslararası İlişkiler yüksek lisans öğrencisi Abdülvahit Gezer, terörle mücadele planının 2008 kriziyle beraber Amerikan hegemonyasının sonunu hazırlayan faktörlerden biri olduğunu hatırlatıyor.  

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.