Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İdlib’e bağlı Maret el Numan’a hava saldırısı: 41 ölü, 100’ü aşkın yaralı

22 Temmuz Pazartesi günü meydana gelen hava saldırısı, çok sayıda rejim muhalifinin yaşadığı Suriye’nin İdlib kentine bağlı Maret el Numan ilçesindeki bir sebze pazarını hedef aldı.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’nin raporuna göre saldırıda 41 kisi hayatını kaybetti, 100’den fazla insan yaralandı. Gözlemevi saldırıdan Rusya’yı sorumlu tuttu, ancak Moskova bu suçlamayı reddetti. 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu saldırıya ilişkin, “İdlib saldırılarının durması gerekiyor. Orada radikal örgütler var. Özellikle Rusya’ya orada sorumluluk düşüyor. Rejimin saldırılarını durdurma sorumluğu Rusya’nındır” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.