Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kemal Kılıçdaroğlu, gazeteci Murat Yetkin’e konuştu: “Tarihimizde hiçbir zaman Rusya’ya bu kadar bağımlı hale gelmedik”

Gazeteci Murat Yetkin, blogundaki yeni yazısında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmeyi anlattı. Kılıçdaroğlu’nun “Tarihimizde hiçbir zaman Rusya’ya bu kadar bağımlı hale gelmedik” dediğini aktaran Yetkin, ana muhalefet liderinin AKP, AB ve ABD’ye yönelik uyarılarını da sıraladı.

Yetkin, şunları yazdı:

“Tarihimizde hiçbir zaman Rusya’ya bu kadar bağımlı hale gelmedik” diye uyarıyor CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu; “Enerji, turizm ve tarım ihracatında zaten bağımlıyız. Şimdi savunma ve savunma sanayiinde de bağımlı hale gelmemeliyiz.” Kılıçdaroğlu bu sözleri 23 Temmuz’daki telefon görüşmemizde Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun 22 Temmuz’da TGRT’de yaptığı açıklamaları sormam üzerine söyledi. Çavuşoğlu Türkiye’nin hala ABD Başkanı Donald Trump’ın Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a S-400’e karşı yaptırımlar konusunda verdiği sözleri yerine getirmesini beklediğini ve eğer F-35 anlaşması iptal olursa Türkiye’nin başka uçak seçeneklere bakacağını söylemişti. Bu da akıllara hemen Rusya’nın “uçak da satalım” teklifini getiriyordu.

Murat Yetkin’in yazısının tamamını buradan okuyabilirsiniz.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.