Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Japonya-Güney Kore ticaret savaşı: Seul’de Japon arabalarına benzin verilmiyor

Güney Kore’nin Japonya ile arasındaki ticari gerilim nedeniyle ülkede bulunan benzin istasyonları Japon arabalarına benzin vermiyor. Başkent Seul’daki bir benzin istatsyonu sahibi Korea Times gazetesine verdiği demeçte, “Ne zaman bir Japon arabası görsem, gözümün önüne Japonya bayrağı geliyor” dedi. Bir başka protestocu da yakıt vermeme eyleminin Japon otomobili almayı düşünenleri caydıracağını savundu.

Ancak ipin ucunun kaçtığını düşünenler de var. E-Today sitesine konuşan bir kişi bu kampanyanın Kore halkını birbirine düşüreceğine inanıyor:

“Kim dost kim düşman bilmeliyiz ki, savaşı kazanabilelim. Bu kampanyanın kurbanı Japon hükümeti değil, araç sahipleri ve benzinciler.”

Protestolar bununla da sınırlı değil. Japon arabalarını tamir etmeyi reddeden tamircilerin sayısı her geçen gün artıyor; Japon birası boykot ediliyor, Japonya turları satın alınmıyor ve Japon çizgi filmleri seyredilmiyor.

Bu gerilimin sebebi ise Japonya’nın 1 Temmuz 2019’da yarı iletken teknolojisi ithalatına sınırlama getirmesi. Güney Kore, bu teknolojinin en önemli üreticilerinden.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.