Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Haklarını alamayan Özsüt çalışanları basın açıklaması yaptı

Maaşları ödenmeyen Özsüt çalışanları ve onları destekleyen grupların temsilcileri, bugün Beyoğlu’ndaki İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi’nde basın açıklaması yaptı.

Yapılan açıklamada “Çalışmış olduğumuz günlere ilişkin eksik bırakılan haklarımızın ödenmesi, Özsüt’te yaşanan hak gasplarının sona ermesi ve tüm çalışanların ücret ve düzenli ödenmesi için eylem başlattık. Ancak 24 Temmuz’daki oturma eylemimiz sırasında polislerin saldırısı yüzünden birçok arkadaşımız yaralandı ve gözaltına alındı. Gördüğümüz polis şiddetine karşı suç duyurusunda da bulunacağımızı belirtiyoruz. Hakkımızı alana kadar mücadele etmeye devam edeceğiz” denildi.

Özsüt çalışanları ve destekçileri, haksız yere işten çıkarılan Özsüt çalışanlarının da hakkını savunacaklarını belirttiler.

Eylemler temmuz başından beri sürüyor

Yaklaşık iki buçuk aydır maaşlarını alamayan Özsüt çalışanları, temmuz ayının başından beri eylem yapıyor.

Özsüt tarafından maaşları ile birlikte mesai ve ihbar tazminatlarının ödeneceği söylenen çalışanlar eylem yapmayı bırakmıştı. Ancak bazı çalışanların alacakları ödenmediği için, eyleme devam etme kararı alındı.

24 Temmuz’da Kadıköy’de toplanan gruba polis müdahale etti, 22 çalışan gözaltına alındı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.