Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Prof. Bengi Semerci anlatıyor (29): Hastalık kaygısı bozukluğu nedir?

Bir hastalığınız, hele de önemli bir hastalığınız varsa onunla ilgili endişelenmeniz, çare aramanız doğaldır. Ama önemli bir hastalığınız olmadığı halde, hatta hiçbir belirtiniz olmamasına karşın ciddi ve yaşamınızı tehdit eden bir hastalığınız olduğunu düşünüyor, bu nedenle kaygılanıyor, doktorların anlamadığına inanıyorsanız söz konusu olan halk dilinde hastalık hastalığı yani Hastalık Anksiyetesi bozukluğu (Hipokondiriazis) olabilir.

Bu videoda Prof. Dr. Bengi Semerci hastalık kaygısı bozukluğunun nasıl belirtileri olduğunu, oluş nedenlerini aktarıyor. “Hastalık hastalığı nedir?” sorusunu cevaplayarak, hastalığın belirtilerini ve tedavi edilmediği zaman çıkabilecek sorunları anlatıyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.