Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

AB sınır koruma ajansı Frontex, göçmenlerin Ege Denizi’nden geçişini gözetlemesi için Yunanistan’a zeplin tahsis etti

Avrupa Birliği’nin sınır koruma ajansı Frontex, Türkiye’den sığınmacı geçişinin önlenmesi için Ege’de zeplin ile gözetleme faaliyetlerine başlayacağını açıkladı. Bugünden itibaren bir aylık deneme yapılacak.

Frontex, Yunanistan Sahil Güvenliği’ne, “yasadışı göçe karşı” Ege Denizi’nin doğusunda araştırmayı ve kurtarma operasyonlarını genişletmeleri için bir zeplin tahsis etti.

Yunanistan Denizcilik Bakanlığı, 35 metrelik hava aracının Türkiye sınırlarına en yakın yer olan Samos Adası’na bağlı biçimde 1000 metrelik yükseklikte uçabileceği bilgisini verdi.

Samos Adası, Avrupa’ya ulaşmak isteyen mültecilerin küçük botlarla deniz yoluyla varmaya çalıştığı ana giriş yerlerinden biri.

Yunanistan Denizcilik Bakanlığı pazartesi günü yaptığı açıklamada, radar ve termal kamerayla donatıla zeplinin deniz üstünde 24 saat gözetleme yapacağını belirtti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.