Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medya ombudsmanı Faruk Bildirici yazdı: “Kaynağı belirsiz sınır ötesi operasyon haberlerinin riski”

Medya ombudsmanı (okur temsilcisi) Faruk Bildirici bugün kişisel blogunda yayınladığı yazısında, gazetecilik açısından MİT ve TSK’nin düzenlediği iddia edilen sınır ötesi operasyonları haberleştirmedeki zorlukları ele aldı. “Dünyanın başka bir ülkesinde bu kadar medya kuruluşunun aynı gün içinde birbirinin kopya haberleri kaynak belirtmeden, bir kamu kuruluşu ya da bir yetkilinin açıklamasına dayanmadan yazabileceğini sanmıyorum. Ama Türkiye’de oluyor” diyen Bildirici yazısına şöyle devam etti:

“Belli ki, bu haber Genelkurmay Başkanlığı, Milli İstihbarat Teşkilatı ya da benzeri bir güvenlik biriminden WhatsApp ya da e-posta yoluyla ‘bilgi notu’ olarak verilmiş gazetecilere. Başka türlü bir açıklaması olamaz bu kadar çok gazetecinin aynı anda aynı bilgilere ulaşması ve kaynak göstermeden aynı cümlelerle yazmasının. […] Gazeteciler kontrol edemedikleri bilgilere şüpheyle yaklaşmalı, sorular sormalı. Irak Kürt Bölgesi’nde TSK ile MİT tarafından yürütüldüğü belirtilen operasyonları ve sonuçlarını gazetecilerin kontrole tabi tutmadıkları, hatta böyle imkânları olmadığı da ortada.”

Faruk Bildirici’nin yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.