Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

“Woodstock 50” festivali iptal oldu

1969’da düzenlenen tarihi Woodstock festivalinin 50’nci yıldönümü için plananan büyük müzik festivali, başlamasına iki hafta kala iptal edildi. İptal kararı, festival yerinin değişmesi ve birçok ünlü sanatçının katılmayacağını açıklaması sonrası zaten bekleniyordu.

“Woodstock 50” ismiyle duyurulan festivalde Jay-Z, The Killers ve Miley Cyrus gibi isimler yer alacaktı.

Woodstock 50 neden iptal oldu?

1969’daki festivalin organizatörlerinden de olan Michael Lang, ocak ayında festivalin tanıtımını yaptı. İddiasına göre, 100 bin bilet satılacaktı. “Woodstock 50” için 16-18 Ağustos tarihleri verildi. Ancak mart ayında festival ile ilgili sıkıntıların olduğu duyulmaya başlandı, nisanda satışa çıkacağı belirtilen biletler de satışa çıkmadı. Bunun üzerine yatırımcıların da desteklerini çekmeye başladığı haberleri geldi.

Son olarak, giriş ücreti olmadan düzenleneceği açıklanan festivalin iptal edildiği organizatör Lang tarafından resmen duyuruldu.

1969 yılında yapılan ve müzik tarihine geçen festivalde, Jimmy Hendrix, The Who ve Janice Joplin gibi dönemin en bilinen rock yıldızları ve grupları sahne almıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.