Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Yılmaz Büyükerşen, Eskişehir’de yapılacak ağaç kesimi hakkında konuştu: “Anavatanımızın doğası bozuluyor”

Eskişehir’de 31 bin hektarlık bir alanda manyezit, nikel, demir madeni arama ve kırma alanı için ÇED Olumlu Kararı verildi. Proje kapsamında Beylikova, Sivrihisar ve Mihallıçcık ilcelerinde ardıç, sedir, karaçam ve meşe ağaçlarının içinde yer aldığı toplam 31 bin hektarlık ormanlık alanda yüz binlerce ağaç kesilecek. Muhtarlar, projeyle ilgili kararın iptali için Eskişehir İdare Mahkemesi’ne dava açtı.

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’le, çıkan ÇED kararı hakkında konuştuk. Büyükerşen, “Anavatanımızın doğası bozuluyor, ağaçlar kesiliyor bütün yerüstü kaynaklarımız ziyan ediliyor” diyerek karara tepki gösterdi. Büyükerşen aynı zamandan bir hicivden de alıntı yaptı.

Yılmaz Büyükerşen’le söyleşimizin tamamı:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.