Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Çin’de Lekima tayfunu: 18 kişi hayatını kaybetti, 14 kişi kayıp

Çin’in doğu kıyılarını vuran Lekima tayfunu sebebiyle şu ana kadar 18 kişinin hayatını kaybettiği ve 14 kişinin de kaybolduğu belirtildi.

Bugün erken saatlerde Lekima tayfunu sebebiyle Wenling şehrinde toprak kayması yaşandı. Fakat tayfun asıl etkisini Wenzhou şehrinde gösterdi. Tayfunun bölgedeki bir barajı yıkmasının ardından toprak kayması meydana geldi. Ayrıca, Çin’deki bazı uçak seferleri iptal edildi ve bir milyondan fazla insan Çin’in doğu kıyılarından uzaklaştırıldı.

Çin devlet kanalı CCTV ise Lekima tayfununu “süper tayfun” olarak tanımladı. Saatte 187 kilometre hıza ulaşan tayfun, bugün yol açtığı felaketlerin ardından hız kesti. Meteoroloji uzmanları tayfunun önümüzdeki günlerde Şanghay’ı vurabileceğini belirtti. Çin’de tayfuna karşı önlemler alınmaya devam ediliyor.

Pasifik Okyanusu’ndaki iki tayfundan biri

Lekima bölgedeki tek tayfun değil. Çin’in doğusunda Krosa tayfunu Mariana Adaları ve Guam’da şiddetli yağmurlara neden oluyor. Ayrıca Krosa tayfunu, kuzeybatı yönünde ilerliyor ve yetkililer bu tayfunun haftaya Japonya’yı da etkileyebileceğini belirtiyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.